You are currently viewing Torr hy? Hudterapeutens råd om hur man slipper torr vinterhud<span class="rating-result after_title mr-filter rating-result-1404">	<span class="mr-star-rating">			  <i class="fa fa-star mr-star-full"></i>	  	  <i class="fa fa-star mr-star-full"></i>	  	  <i class="fa fa-star mr-star-full"></i>	  	  <i class="fa fa-star mr-star-full"></i>	  	  <i class="fa fa-star mr-star-full"></i>	  </span><span class="star-result">	5/5</span>			<span class="count">				(4)			</span>			</span>

Torr hy? Hudterapeutens råd om hur man slipper torr vinterhud

Under vintermånaderna är det vanligt att man märker att ens hy blir torr. Detta beror på att när luften utomhus blir kall och torr dunstar vattnet i din hy bort snabbare. När din hy tappar fukt blir den torr, tajt och kan börja flagna. Anledningen till att man inte vill ha torr hy är för det påskyndar utvecklingen av rynkor, något dom flesta vill undvika. Använd dig av dessa tips för att hålla din hy sund denna vinter.

1. Återfukta

När huden blir torr behöver den återfuktning. Men du har kanske märkt att integer allt för mycket hjälp. Du ska använda en fuktighetskräm som är oljebaserad, snarare än vattenbaserad, eftersom oljan kommer att skapa ett skyddande lager på huden som behåller mer fukt än en kräm eller lotion. (Tips: Många fuktkrämer märkta som ”nattkräm” är oljebaserade.)

2. Exfoliera din hud

Det spelar ingen roll hur många serum och krämer som du använder, torr hud kommer att hålla sig torr utan en lätt exfoliering. Använd en snäll exfoliering med mild glykolsyra eller mjölksyra för att få bort död hud. Du kan märka att huden blir lite extra torr efter du skrubbat den men det behövs för att dina serum och krämer verkligen kan göra sitt jobb.

torr hy tips vinter flagnar
simple facial scrub

3. Byt till en fet ansiktskräm

Leta efter krämer som är gjorda med ceramider och hyaluronsyra. Ceramider hjälper till att förebygga hudens barriär, som lätt bryts ner under vintern. För personer med extremt torr hy, packa på en rejäl mängd produkt, morgon och natt.

torr hy tips vinter flagnar
cerave face cream

4. Ändra din kost

Din kost påverkar dina organ, och eftersom huden är organ kommer kost påverka din hud. Det är viktigt med en näringsrik kost för att din hud ska må bra. Mat som är extra bra att äta under vintern är avokados, valnötter, sötpotatis, paprika, tomat, soja, broccoli, mörk choklad och även rött vin.

5. Undvik produkter med alkohol

Ethylalkohol torkar ut huden, så undvik att applicera det på huden. Det finns några fuktighetsgivande ingredienser som ”cetylalkohol” och lanolin. Dessa fettalkoholer är inte som traditionell alkohol, och FDA säger att de är mycket bättre för din hud. Men våtservetter och sminkborttagare görs ibland med uttorkande typen (som bara kan kallas ”alkohol” eller ”isopropylalkohol” på etiketten) så se upp för det.

Please rate this

Lämna ett svar